Hoppa till sidans innehåll

Lathund tävlingar/licens


Hur ska jag göra för att börja tävla i tennis?

Tävlingar - Man hittar alla tävlingar på Svenska Tennisförbundet hemsida www.tennis.se.

Under ’Tävlingstennis’ finns ’Tävlingar i Sverige’. Där klickar man på ’Sök tävling’ och får fram sidan den viktigaste sidan http://tavling.tennis.se/sok

Där finns också flikarna Tävlingskalender och Tennispoäng, där man hittar alla aktuella tävlingar och aktuell poäng för alla licensierade spelare. Man kan leta i hela Sverige eller för en region, klubb etc.

 

Under sidan ’Tävlingar i Sverige’ finns sidan ’Stomkalender’ med datum för SM och andra tävlingar på hög nivå. Det finns en sida för internationella tävlingar i Sverige också.

 

Vi rekommenderar att man som yngre väljer närområdet och små tävlingar. Efterhand lär man sig hur det går till och väljer större tävlingar på lite längre avstånd.

 

Seriespel - Tävla kan man också göra om man är med i något lag i seriespel. Då betalar klubben, och man kan få spela många matcher både i singel och dubbel. Man ska ha licens, och det får man betala själv.

 

Anmälan - Anmäler sig till tävlingar gör man på  http://www.tentouronline.se/.

Där loggar man in sig med sina födelsesiffror och licensnummer. Fråga tränare eller kansli om hur man gör.

 

Licensen är avgiftsfri upp till det år man fyller 13. Då får man betala. 2022 är det 200 kr för juniorer.

För att få licens så går man in på www.tennis.se

och under "Tävlingstennis" går man till sidan "Tennispoäng" och sedan till "Tävlingslicens". Där finns all information om åldrar etc.  

Där skaffar man ny licens på sidan ’Licensregistrering för ny spelare’ och betalar på sidan ’Licensinbetalning’. Det är inte alla tävlingar där licens behövs. Dessa tävlingar är i kategori 5, ofta klubbtävlingar och för de yngsta. I seriespel ska man också ha licens.

  

Tävlingskostnader - Licensen får man betala. Sedan ska man betala anmälningsavgift i tävlingar. Det är olika mycket beroende på storlek och sanktionskategori, singel eller dubbel.

 

Lycka till! 

Uppdaterad: 28 OKT 2015 13:01 Skribent: Jim Lindblom

Postadress:
Hammarö TK - Tennis
Hantverksvägen 12
66334 Skoghall

Besöksadress:
Hantverksvägen 12
66334 Skoghall

Kontakt:
Tel: 054510250
E-post: This is a mailto link

Se all info