Hoppa till sidans innehåll

Träning och Corona

31 MAR 2020 22:31
Vilka rekommendationer finns för träning och hur påverkas Hammarö Tennisklubb av Corona?
  • Skapad: 31 MAR 2020 22:31

Generellt följer vi de rekommendationer som finns hos Folkhälsomyndigheten och Svenska Tennisförbundet gällande träning. Kortfattat är budskapet att idrott och träningsaktiviteter kan fortsätta, men med försiktighet. 

Tennis är en idrott med liten närkontakt mellan spelare. Våra träningsgrupper består nästan uteslutande av barn och ungdomar som dagtid redan umgås i skolmiljö. Träningsgrupperna har även betydligt färre deltagare än maxgränsen på 50 personer. Trots det finns det självklart anledning till försiktighet. Vi ber därför om:

  • Är du sjuk eller förkyld: Åke inte till träningen.
  • Om möjligt: Duscha och byt om hemma.
  • Som förälder: Undvik att vänta på läktaren eller vara med på banan. Rackethallen är en arbetsplats och vi behöver tänka på våra anställda och hyresgäster som arbetar i hallen.
  • Som förälder: Det är ditt ansvar att ditt barn känner till och följer de regler och rekommendationer som finns.

Verksamheten påverkas framförallt av inställda tävlingar och andra aktiviteter. Rackethallen fortsätter att ha öppet och det är självklart möjligt att boka tid och spela även utanför de vanliga träningarna.

På lite sikt undersöker vi även om det är möjligt att komma igång utomhus tidigare än vanligt för att undvika samling inomhus. 

Skribent: Carl Nordenfelt
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Hammarö TK - Tennis
Hantverksvägen 12
66334 Skoghall

Besöksadress:
Hantverksvägen 12
66334 Skoghall

Kontakt:
Tel: 054510250
E-post: This is a mailto link

Se all info